Yhteystiedot

040 727 0935
miktaa(at)gmail.com

Pikakysely

Ei voimassa olevaa kyselyä.

Huoli pois, Eemeli!

Tiistai 2.8.2016 - Mikko Taavitsainen

Alla oleva tekstini oli Keski-Uusimaassa 2.8.2016. Se oli vastine valtuutettu Eemeli Peltosen (Sdp) edellisenä päivänä julkaistuun mielipidekirjoitukseen, josta on kuvakaappaus alla.

_____________________________________

Huoli pois, Eemeli!

Järvenpääläinen kaupunginvaltuutettu Eemeli Peltonen kirjoitti 1.8.2016 Keski-Uusimaassa otsikolla ”Rasismi rehottaa perussuomalaisissa”. Peltosen jargoni palauttaa mieleen 1970-luvun. Silloin poliittisesti nykyistä vahvemmat vasemmistopoliitikot yrittivät vaientaa sananvapautta ja rajoittaa poliittista keskustelua käsitteellä ”neuvostovastaisuus”. Rasismi-käsitteestä näköjään yritetään tehdä sille korvaajaa.

Sieppaa.PNGPeltonen haastaa perussuomalaisia ja myös puheenjohtaja Soinia nuorisodemarien laajentamalla rasismikäsitteellä, jossa liitetään yhteen maahanmuuttopolitiikan vahingollisten vaikutusten arvostelu ja todellinen rasismi. Jälkimmäinen on torjuttava, kuten lainsäädäntömmekin edellyttää. Ensin mainittu kuuluu PS:ssa vallitsevan käsityksen mukaan sananvapauden ja sallittavan poliittisen keskustelun piiriin. Siksi sen rajoittamisyritykset torjutaan laajoissa piireissä yhtä päättäväisesti ja hyvällä menestyksellä kuin aiemmat yritykset.

Toisin kuin Peltonen väittää, Soini on tehnyt puolueen kannan täysin selväksi jo moneen kertaan. Asia on helposti tarkistettavissa vaikkapa Soinin Youtube-kanavalta (http://timosoini.fi/2014/10/rasismi/). PS:n järvenpääläisissä osissa ei ole erimielisyyttä puolueen puheenjohtajan kanssa.

Yksittäisissä kirjoituksissa esitettyjä mielipiteitä vastaan pitää saada käydä. Tämä pätee myös Peltosen mainitsemiin Hakkaraisen ja Tynkkysen Facebook-kommentteihin. Jäi kuitenkin epäselväksi, mikä niissä oli rasismia, eikä Peltonenkaan sitä asia-argumentein avaa. Valtuutettu Peltosen aikuisikään verrattuna moninkertaisesti pidempään terrorismia, poliittista islamia, Lähi-itää sekä niiden historiaa tutkineena ja myös keskeltä seuranneena voisin antaa vihjeen asia-argumentiksi. Kansanedustaja Hakkaraisen kommenttia ”Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja” voi kritisoida epätarkaksi. Kaikki terrorismiasiantuntijat tietävät, että islamin ideologiasta kumpuavan lisäksi on myös muuta terrorismia. Jos Hakkaraisen virkkeen sivulauseeseen lisäisi toiseksi sanaksi ”lähes”, useimmat terrorismitutkijat sen yleistyksenä hyväksyisivät. Ei yhden sanan puuttuminen ja viimeaikaisten tapahtumien valossa ”lähestotuuden” sanominen kuitenkaan virkkeestä rasistista tee muualla kuin huonotasoisessa poliittisessa propagandassa.

Lopuksi kiitän valtuutettu Peltosta empatiansävyisestä huolesta, joka koski perussuomalaisten luottamushenkilöiden hyvinvointia. Huoli saattoi olla aitokin, mutta joka tapauksessa vapautan valtuustotoverini siitä. Rasismi ei PS:ssa ole hyväksyttävää, ja aivan yhtä yksimielisinä myös torjumme yritykset poliittisesti värittyneisiin käsitelaajennuksiin ja sananvapauden rajoituksiin.

Ystävällisesti Mikko Taavitsainen
Kaupunginvaltuutettu
Kommodori (evp.) ja Suomen puolustusasiamies Lähi-idässä 2005 - 2009

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi, terrorismi

Perussuomalaiset, rasismi ja maahanmuutto

Perjantai 12.10.2012 klo 23.58 - Mikko Taavitsainen

Osallistuin menneellä viikolla Seurakuntaopiston järjestämään vaalipaneeliin. Tilaisuus oli hyvin järjestetty ja keskittyi lähinnä kuntapolitiikkaan - kiitokset järjestäjille. Mutta yksi siellä ilmennyt asia sai minut kirjoittamaan tämän blogikirjoituksen. Nimittäin sain vastattavakseni useita kysymyksiä koskien edustamani puolueen suhtautumisesta rasismiin ja maahanmuuttoon. Koetan tehdä kantani ja edustamani Perussuomalaisten Järvenpään paikallisosaston kannan selväksi tiiviisti seuraavassa.

Rasismi

Perussuomalaiset eivät hyväksy rasismia missään muodossa.  Olen tämän kirjoituksen loppuun liittänyt Perussuomalaisen eduskuntaryhmän rasisminvastaisen julkilausuman. Myöskään Järvenpään Perussuomalaiset eivät hyväksy rasismia. Yhdistyksessämme ei ole ollut rasisteja, eikä sellaisia sinne haluta.

Maahanmuutto yleisesti

Perussuomalaisilla ei ole mitään maahanmuuttajia vastaan. Useimmat maahanmuuttajat ovat tulleet Suomeen laillisesti aviopuolisoina (vast.), perheenjäseninä tai työn perässä.

Valitettavasti Suomeen saavutaan myös lakejamme noudattamatta ja ilman perusteita pysyvään oleskelulupaan. Näihin asioihin viranomaiset puuttuvat, mikä heidän tehtävänsä onkin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuoalaiset, maahanmuutto, rasismi