Yhteystiedot

040 727 0935
miktaa(at)gmail.com

Pikakysely

Ei voimassa olevaa kyselyä.

Huoli pois, Eemeli!

Share |

Tiistai 2.8.2016 - Mikko Taavitsainen


Alla oleva tekstini oli Keski-Uusimaassa 2.8.2016. Se oli vastine valtuutettu Eemeli Peltosen (Sdp) edellisenä päivänä julkaistuun mielipidekirjoitukseen, josta on kuvakaappaus alla.

_____________________________________

Huoli pois, Eemeli!

Järvenpääläinen kaupunginvaltuutettu Eemeli Peltonen kirjoitti 1.8.2016 Keski-Uusimaassa otsikolla ”Rasismi rehottaa perussuomalaisissa”. Peltosen jargoni palauttaa mieleen 1970-luvun. Silloin poliittisesti nykyistä vahvemmat vasemmistopoliitikot yrittivät vaientaa sananvapautta ja rajoittaa poliittista keskustelua käsitteellä ”neuvostovastaisuus”. Rasismi-käsitteestä näköjään yritetään tehdä sille korvaajaa.

Sieppaa.PNGPeltonen haastaa perussuomalaisia ja myös puheenjohtaja Soinia nuorisodemarien laajentamalla rasismikäsitteellä, jossa liitetään yhteen maahanmuuttopolitiikan vahingollisten vaikutusten arvostelu ja todellinen rasismi. Jälkimmäinen on torjuttava, kuten lainsäädäntömmekin edellyttää. Ensin mainittu kuuluu PS:ssa vallitsevan käsityksen mukaan sananvapauden ja sallittavan poliittisen keskustelun piiriin. Siksi sen rajoittamisyritykset torjutaan laajoissa piireissä yhtä päättäväisesti ja hyvällä menestyksellä kuin aiemmat yritykset.

Toisin kuin Peltonen väittää, Soini on tehnyt puolueen kannan täysin selväksi jo moneen kertaan. Asia on helposti tarkistettavissa vaikkapa Soinin Youtube-kanavalta (http://timosoini.fi/2014/10/rasismi/). PS:n järvenpääläisissä osissa ei ole erimielisyyttä puolueen puheenjohtajan kanssa.

Yksittäisissä kirjoituksissa esitettyjä mielipiteitä vastaan pitää saada käydä. Tämä pätee myös Peltosen mainitsemiin Hakkaraisen ja Tynkkysen Facebook-kommentteihin. Jäi kuitenkin epäselväksi, mikä niissä oli rasismia, eikä Peltonenkaan sitä asia-argumentein avaa. Valtuutettu Peltosen aikuisikään verrattuna moninkertaisesti pidempään terrorismia, poliittista islamia, Lähi-itää sekä niiden historiaa tutkineena ja myös keskeltä seuranneena voisin antaa vihjeen asia-argumentiksi. Kansanedustaja Hakkaraisen kommenttia ”Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja” voi kritisoida epätarkaksi. Kaikki terrorismiasiantuntijat tietävät, että islamin ideologiasta kumpuavan lisäksi on myös muuta terrorismia. Jos Hakkaraisen virkkeen sivulauseeseen lisäisi toiseksi sanaksi ”lähes”, useimmat terrorismitutkijat sen yleistyksenä hyväksyisivät. Ei yhden sanan puuttuminen ja viimeaikaisten tapahtumien valossa ”lähestotuuden” sanominen kuitenkaan virkkeestä rasistista tee muualla kuin huonotasoisessa poliittisessa propagandassa.

Lopuksi kiitän valtuutettu Peltosta empatiansävyisestä huolesta, joka koski perussuomalaisten luottamushenkilöiden hyvinvointia. Huoli saattoi olla aitokin, mutta joka tapauksessa vapautan valtuustotoverini siitä. Rasismi ei PS:ssa ole hyväksyttävää, ja aivan yhtä yksimielisinä myös torjumme yritykset poliittisesti värittyneisiin käsitelaajennuksiin ja sananvapauden rajoituksiin.

Ystävällisesti Mikko Taavitsainen
Kaupunginvaltuutettu
Kommodori (evp.) ja Suomen puolustusasiamies Lähi-idässä 2005 - 2009

Avainsanat: rasismi, terrorismi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini