Yhteystiedot

040 727 0935
miktaa(at)gmail.com

Pikakysely

Ei voimassa olevaa kyselyä.

Rantapuisto kehittyy

Lauantai 3.10.2015 klo 11:43 - Mikko Taavitsainen

Olin vähän yllättynyt siitä kritiikistä, jota muutamat kaupunginvaltuutetut esittivät Rantapuistoon rakentuvasta skeittiparkista. Eniten minua hämmästytti se, että kritiikin esittäjät olivat olleet itse hyväksymässä sekä skeittiparkin sijoittelun että sen kustannusarvion. En ollut ainoa hämmästynyt. Koko kaupunginhallitus oli enemmän tai vähemmän, ja siksi siellä sovittiin näkemyksen esittämisestä mielipidekirjoituksella. Minua pyydettiin sellainen laatimaan. Tänään 3.10.2015 tuo kirjoitus, johon kh:n jäsenten lisäksi myös valtuuston puheenjohtajisto sekä kaupunkikehityslautakunnan että sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajat ovat yhtyneet, ilmestyi Keski-Uusimaan mielipidepalstalla. Seuraavassa kirjoitus:

_________________________________________________________

Jo edellisellä valtuustokaudella yksimielisesti aloitettua Järvenpään Rantapuiston kehittämistä entistä houkuttelevammaksi ja erityisesti skeittiparkin rakentamista on yllättävästi kritisoitu julkisuudessa. Kerrataan asian taustat:

  1. Ajanmukaisista skeittipaikoista oli pulaa Järvenpäässä.
  2. Toukokuussa 2011 yhteensä 29 valtuutettua jätti aloitteen hyvän skeittialueen rakentamisesta keskeiselle paikalle.
  3. Vuonna 2013 kaupunkikehitys esitteli ideoitaan Rantapuiston kehittämiseksi. Luottamuselimien evästysten saattelemana suunnitelmat palasivat 2014 kaupunginvaltuuston seminaarin tarkasteltaviksi. Niihin sisältyi laadukkaan skeittiparkin rakentaminen vuonna 2015. Suunnitelmat saivat kaikkien luottamuselimien yksimielisen tuen.
  4. Joulukuussa 2014 kaupunginvaltuusto hyväksyi 2015 talousarvion, jossa oli varattu rahaa puistoalueiden rakentamiseen. Puistojen rakentamisen osuus hyväksyttiin yksimielisesti.
  5. Järvenpään tekninen palvelukeskus käynnisti tarjouskilpailun skeittiparkin rakentamiseksi. Tarjouskilpailuun osallistui yksi tarjoaja 612 000 €:n tarjouksella, joka sisälsi mittavat maansiirtotyöt ja käsityönä tehtävät vaativat veistokselliset betonivalut. Lisäksi kaupunki teki omina töinä noin 80 000 €:n edestä muutoksia ympäröivään puistoalueeseen. Hankkeen valtionavuksi arvioitiin 150 000 €, jolloin kaupungin osuudeksi olisi skeittipuiston osalta tullut 462 000 €. Valitettavasti valtio osallistui vain 90 000 € osuudella, mikä kasvatti kaupungin osuuden skeittiparkista 522 000 euroon. Rantapuistoon on tänä vuonna suunnitelmien mukaisesti investoitu siis noin 700 000 €.

Oleellisinta on se, että Järvenpäässä on pian laadukas skeittipaikka, joka kestää vuosia ilman merkittäviä ylläpitokustannuksia. Tärkeää on myös se, että kunnallinen päätöksenteko ja toteutus ovat edenneet vakaasti kuin kaupunkimme läpi ajavat junat. Oli aluksi nuorison esittämä toivomus, sitten valtuutettujen selvän enemmistön aloite, hyvää suunnittelua virkakoneistossa, valtuuston yksimielinen päätös toteutuksesta ja lopuksi laadukas rakentamisvaihe. Olisiko mallikkaampaa esimerkkiä hyvästä kunnallisesta suunnittelusta ja päätöksenteosta?

Rantapuiston_kehittaminen_2015_2017.pngRantapuiston kehittämistä jatketaan, jos valtuusto myöntää tarkoitukseen varoja ensi vuoden talousarvioon. Seuraavaksi vuorossa on senioriliikuntapuisto ja vuonna 2017 peliareenapuisto. Jo aiemmin valmistuneen leikkipuisto Silkkiuikun kanssa nämä matalan kynnyksen liikuntapisteet tarjoavat monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille.

Erikoispuistojen kehittäminen ei ole halpaa, kun tarkka ja käsityönä tehtävä betonirakentaminen joudutaan tekemään järvenpohjalle, jonka kantavuutta on erikoisratkaisuilla vahvistettava. Siihen nähden skeittiparkkimme on normaalihintainen. Hyvin rakennettuna se kestää tulevien vuosikymmenten käytön.

Skeittiparkin avajaiset ovat lauantaina 10.10. klo 12 alkaen. Tervetuloa tutustumaan Rantapuiston uuteen aktiviteettiin, jota voisi kutsua ympäristötaiteeksikin!

Järvenpään kaupunginhallitus

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rantapuisto, skeittiparkki