Yhteystiedot

040 727 0935
miktaa(at)gmail.com

Pikakysely

Ei voimassa olevaa kyselyä.

Hernelientä Järvenpään torilla

Share |

Lauantai 13.10.2012 klo 19.27 - Mikko Taavitsainen


Perussuomalaiset ehdokkaat tarjosivat lauantaina 13.10.2012 torilla kulkeville kaupunkilaisille hernelientä. Yli 70 litraa jaettiin annoksina ajoittain pitkäksi jonoksi muodostuneelle kiinnostuneiden joukolle. Liemi hupeni keittimestä alle kahden tunnin. Mutta kerrotaanpa koko tarina lyhyesti.

Alun perin oli tarkoitus keittää ihan aitoa hernekeittoa SA-Int -reseptillä. Mutta kun perussuomalaisaktiivit kävivät hernepankissa, he huomasivat sixpack-hallituksen lähettäneen lähes kaikki herneet etelän maiden pankeille. Vain muutamia kymmeniä herneitä oli jäljellä, jotka persut vaativat keittoaineksikseen. Onneksi muita aineksia oli vielä saatavilla suomalaisista lähteistä, joten soppahommasta ei luovuttu.

Keiton valmistus aloitettiin tietenkin liottamalla tuo vähäinen hernemäärä p1060767.jpgtavanomaista huolellisemmin.  Varsinainen keittäminen alkoi perjantaina 12.10. illalla persujen salaisessa hommaluolassa, josta muut puolueet eivät tiedä. Mutta luotettavalle lukijalle kerrottakoon, että se sijaitsee Kyrölässä. Keittomestarina toimi 1950-luvulla peruskoulutettu  panssarijoukkojen luutnantti Heikki (ehdokasnumero 196, viereisessä kuvassa).  Heikki oli valittu keittomestariksi siksi, että haluttiin varmistaa keiton suomalaisuus. Ongelmana nimittäin oli se, että sixpack-hallituksen jäljiltä keittovälineeksi löytyi vain Ruotsin (nykyisin lakkautetun) armeijan kenttäkeitin m/1966. Vaarana tietysti oli se, että hernekeiton sijasta se olisi valmistanut ärtsoppaa tai jotain sinnepäin.

Usean tunnin keitto-operaatiota taktisesti ja logistisesti tukivat Järvenpään pääpersu  Jaana (ehdokasnumero 194) ja kaupungin nopein persu  Jarmo (ehdokasnumero 197). Operaatiota valvoi Perus-Mikko (ehdokasnumero 195), jolla evp-upseerina on puolustusvoimien lisenssi asiaan. Nopeasti keitto illan aikana tällä joukolla valmistuikin samalla, kun keittoporukka lähes ratkaisi useimmat Kok-SDP -akselin viime vuosikymmeninä aiheuttamat kunnallispoliittiset ongelmat ainakin teoreettisella tasolla.

Lopun järvenpääläiset sitten tietävätkin. Herneliemi jaettiin torilla klo 10-p1060781.jpg12. Liemi oli kyllä maukasta, mutta kieltämättä herne joutui etsimään kaveriaan annoskulhossa. Onneksi Järvenpään Wurstilta peräisin olevat sattumat ja kuntajytkysinappi sakeuttivat lientä sen verran, että se pysyi lusikassa. Ja naapuriteltassa olleiden vihreiden varoittamasta ilmastonlämpenemisestä huolimatta persuliemikulhot höyrysivät torilla. Liemen jakajat (alemmassa kuvassa ongelmia ehkäisevä Anne (185),  Perus-Mikko (195), irokeesi-Mikko (193) ja Iso-Juha (189)  todistivat, että liemeen oli pantu jokainen herne, joka sinne vain oli löydetty. Toisella puolella perussuomalaisten vaaliteltan naapurissa olevalta Vasemmistoliiton teltan suunnalta kuului tätä epäileviä huutoja. Huudot vaimenivat, kun huutelijoille kerrottiin totuus kadonneista herneistä.

Laihaa hernekeittoa ei voi kuin pahoitella, vaikka se teki hyvin kauppansa ja tiettävästi maistui kaikille. Ajat ovat vähän ankeat, mille emme nykyisillä voimasuhteilla voi kovin paljoa. Mutta 17.10. alkaa ennakkoäänestys, jossa niihin voi yrittää muutosta.

Järvenpään Perussuomalaiset kiittävät toriyleisöä kannustuksesta ja hienosta osallistumisesta kuntavaalikampanjaamme. 

Avainsanat: hernekeitto, sixpack


Kommentit

13.10.2012 20.31  Kaarina

Hauska kirjoitus, selvästikin mukavasta toripäivästä!

13.10.2012 21.32  Mikko Taavitsainen

Päivä oli mukava, vaikka aika traagisiakin juttuja ihmiset halusivat kertoa. Mutta minun mielestänipolitiikan idea on koettaa ehkäistä nuo tragediat. Koviakin kokeneet suomalaiset ovat huumorintajuisia. Ja niin ovat myös varteenotettavat poliittiset kilpailijamme.

Kiitos Kaarinalle mukavasta komentista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini